Λίγη Ζωή - Hanya Yanagihara


Η μαρτυρική ζωή του Τζουντ ξετυλίγεται σε 890 σελίδες έχοντας σαν καμβά την φιλία των τεσσάρων φίλων, του Μάλκομ, του Τζέι Μπι, του Γουίλεμ και του ίδιου. Η Γιαναγκιχάρα υμνεί τη φιλία και την αγάπη σ' αυτή την τραγική ιστορία απ την οποία δε λείπουν τα πλατιάσματα και οι υπερβολές. Ειδικά σε ότι αφορά στον ίδιο τον Τζουντ. Παρόλα αυτά, η ανάλυση των χαρακτήρων είναι εξαιρετική, η εμβάθυσνη στην ψυχολογία του καθενός και ιδαίτερα του πρωταγωνιστή σε κάνει να νιώθεις τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και σε ταξιδεύει μέχρι το τέλος υπερπηδώντας τα εμπόδια που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης.
Ναι, υπήρξαν σελίδες που βαριόμουν αλλά δεν ήταν τόσες ώστε να με αποτρέψουν απ' το να συνεχίσω και να το τελειώσω. Θεωρώ ότι η γροθιά στο στομάχι και η τροφή για σκέψη αρκούσε για τα τρία τέταρτα του βιβλίου. Η παιδοφιλία, η χειραγώγηση, η θυματοποίηση, η αυτο-απαξίωση του Τζουντ που προβάλλονται ξανά και ξανά στο βιβλίο συγκρούονται με την επιτυχημένη του καριέρα στα νομικά και δοκιμάζουν την φιλία και την αγάπη που διοχετεύονται απλόχερα απ' τους φίλους του και τους θετούς γονείς του.

Η αφηγηματική δεινότητα της Γιαναγκιχάρα δημιουργεί ένα βιβλίο αρκετά ενδιαφέρον, μια πικρή ιστορία που σε κλείνει μέσα της μέχρι να τελειώσει.


Σχόλια